Bijeenkomsten

Prinsheerlijk ontbijt 2024

Prinsheerlijk ontbijt 2024

Op de dag ná Prinsjesdag vieren we dit jaar ons Prinsheerlijk ontbijt. Ondernemers, bestuurders en het nieuwe klasje 26 lopen vroeg in de ochtend binnen in het stadhuis. Koffie, een croissantje en veel herkenning aan de ontbijttafel. Voorzitter Annemarie en burgemeester Ron König heten de gasten welkom. Burgemeester en wethouders waren dit jaar tijdens Prinsjesdag Den Haag voor een gezamenlijk treffen van diverse locale besturen. De burgemeester vertelt dat het vooral het spel is dat gespeeld wordt in de landelijke politiek. 'Laten we vooral regionaal op onze eigen manier ons in blijven zetten voor de mensen in de regio.'.

In de Burgerzaal is het de beurt aan Desiree Creemers van het Deventer Ziekenhuis en Jan Grieping van Carinova als vertegenwoordigers van 'Salland United, een samenwerkingsverband dat de zorg toegankelijk wil maken en houden voor alle inwoners van Deventer en omstreken. Een boeiend thema wat ons allemaal aangaat. Belangrijke trends en de daaruitvoorkomende uitdagingen komen aan bod. We krijgen een inkijkje in het regionaal virtueel zorgcentrum (RVZ) door Wilco Kleine. Hij houdt zich als innovatiemanager van het Deventer Ziekenhuis vooral bezig met het op afstand digitaal bedienen van de patient. Ine van Son van het HCDO (Huisartsen corporatie Deventer en omgeving) laat de trends ontwikkelingen in de wereld van de huisartsenposten zien. Hieruit blijkt dat het een farce is dat er te weinig huisartsen zijn. De uitdaging is vooral om ondersteunend personeel te vinden.  

De toehoorders halen aan het einde van de presentaties opgelucht adem. Salland United straalt vertrouwen, kwaliteit en deskundigheid uit. Door samenwerking en betrokkenheid komen we een heel eind. Laten we hopen dat de zorg in de toekomst voor iedereen toegankelijk en betaalbaar blijft.    

We kijken terug op een gezellig en interessant Prinsheerlijk ontbijt. Een bovenal is de dag ná Prinsjesdag een 'blijvertje'. 

Prinsheerlijk ontbijt 2024Prinsheerlijk ontbijt 2024Prinsheerlijk ontbijt 2024Prinsheerlijk ontbijt 2024Prinsheerlijk ontbijt 2024Prinsheerlijk ontbijt 2024Prinsheerlijk ontbijt 2024Prinsheerlijk ontbijt 2024